Auto en luxe goederen in beslag genomen wegens onverklaarbaar vermogen

dinsdag 14 november 2017

Eindhoven - Vandaag is een 31-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden op verdenking van witwassen. In de woning van de vrouw en haar partner in de buurt Prinsejagt werd rond 9.00 uur een doorzoeking uitgevoerd. Daarbij zijn een auto, een grote hoeveelheid administratie, gegevensdragers, een sieraad en contant geld in beslag genomen. De politie zoekt nog naar de 32-jarige man met wie de aangehouden vrouw samenwoont. Ook hij is verdachte in het onderzoek.

Dit onderzoek van politie en justitie richt zich op witwassen, in dit specifieke geval op zogenoemde ‘luchthappers’. Het stel heeft voor zover bekend geen enkel officieel inkomen, maar leidt wel een luxe levensstijl. Bij de actie van dinsdagmorgen sloten naast de politie ook de gemeente en de Belastingdienst aan. Ook werd een geldhond, getraind in het zoeken naar contant geld, ingezet. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Politie, OM, Belastingdienst en gemeenten werken samen in de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Hieronder valt ook de aanpak van onverklaarbaar vermogen. Het gaat hierbij personen met een levensstijl die niet aansluit bij hun officieel geregistreerde inkomen door bijvoorbeeld het bezit of huren van voertuigen of luxe goederen. Doordat de samenwerkende overheidsdiensten informatie samenbrengen kunnen deze adequaat worden aangepakt, zowel via de strafrechtelijke, fiscale en bestuurlijk weg.

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven daarover: 'De inmiddels jarenlange samenwerking tussen de partners, politie, OM, gemeenten, Belastingdienst en FIOD in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit wordt steeds effectiever. Dat wordt gevoeld door de criminelen. Maar ook gezien door het nieuwe kabinet: zowel de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) als die van Justitie en Veiligheid bezoeken in hun eerste maand Brabant om te kijken hoe wij hier dingen aanpakken. De actie van vandaag is hier weer een mooi voorbeeld van.'

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Veldhoven | 112 alarmeringen Veldhoven | Goedkoop Tanken in Veldhoven | Supermarkten in Veldhoven | Weerbericht Veldhoven