Drie arrestaties na illegaal gokken en aantreffen drugs in café

woensdag 15 maart 2017

Eindhoven - In een onderzoek naar witwassen en illegaal gokken deed de politie woensdagochtend 15 maart 2017 een instap in een café in Eindhoven. In de horecagelegenheid werd daadwerkelijk illegaal gegokt. Een bedrag van bijna 50.000 euro aan contanten en softdrugs werden in beslag genomen. Drie bezoekers zijn aangehouden.

Een arrestatieteam viel het café woensdagochtend rond 4.00 uur binnen. Aanleiding was een onderzoek dat startte na binnengekomen informatie dat in het café illegaal gegokt zou worden en dat wapenbezit onder bezoekers geen uitzondering zou zijn. Na de inval werden de aanwezige personen in het pand uitvoerig gefouilleerd en vonden drie arrestaties plaats op verdenking van witwassen.

Eén van de personen die werd opgepakt is een 56-jarige Eindhovenaar. Bij hem werd een geldbedrag van bijna 9.000 euro gevonden. Tevens werd een 46-jarige Hagenees met ruim 5.000 euro aan contanten op zak aangehouden en een 41-jarige inwoner van Vleuten met 12.000 euro. In totaal werd tijdens de inval bijna 50.000 euro in beslag genomen. Ook werd een plastic zak met gedroogde henneptoppen gevonden. De drie verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Samen met ketenpartners als de gemeente en de Belastingdienst pakt de politie het verdere onderzoek en het bestuurlijke traject op. Meer aanhoudingen in dit onderzoek sluit de politie niet uit.

Illegaal gokken is oncontroleerbaar, gokkers hebben geen garantie op een eerlijk spel. Zij lopen bovendien het risico op een boete. Door gebrek aan toezicht is er een hoger risico op gokverslaving of gokken door minderjarigen. En er is geen zicht op geldstromen, die vaak aanzienlijk zijn. Mensen die geld inzetten kunnen dat ongeregistreerd doen. Daarnaast worden hele gezinnen gedupeerd omdat geld voor de studie, weekgeld voor boodschappen worden vergokt. Al met al zijn er vele aspecten van illegaal gokken die een normaal en gezond leef- en werkklimaat ondermijnen. Meer informatie? Kijk op www.geenspelletje.nl

Ondermijning treedt op waar boven- en onderwereld verstrikt raken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan illegaal verkregen vermogen van criminele organisaties dat vaak wordt geïnvesteerd in legale branches. Wij maken veelal onzichtbare ondermijning zichtbaar en pakken deze aan. Dat doen we als overheid samen, om informatie te delen over- en te kunnen reageren op zaken die niet kunnen kloppen zoals bijvoorbeeld: horecazaken waar jarenlang zelden een klant binnenkomt, kapperszaken zonder stoel en jongeren in peperdure auto’s. Ondermijning drukt eerlijke economie weg, vergiftigt het opvoedingsklimaat en bedreigt de maatschappelijke integriteit.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Veldhoven | 112 alarmeringen Veldhoven | Goedkoop Tanken in Veldhoven | Supermarkten in Veldhoven | Weerbericht Veldhoven