Getuigen diefstal auto onder bedreiging vuurwapen gezocht

zondag 26 februari 2017

Eindhoven - De politie doet onderzoek in verband met een aangifte van diefstal van een auto waarbij het slachtoffer werd bedreigd met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. Het feit vond zaterdagmiddag 25 februari plaats in Eindhoven.

Twee mannen kwamen zaterdagmiddag rond 15.45 uur naar een woning aan de Peterseliestraat in Eindhoven om naar een Mercedes te kijken die te koop stond. De verkoper zou samen met de twee kopers naar een garagebox in de buurt van de woning aan de Tuinkersweg zijn gelopen. Hij haalde de auto uit de garage en toen werd hij bedreigd met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. Het slachtoffer werd gesommeerd de garagebox in te gaan, waarop het duo met de auto ervan tussen ging. Het voertuig waar ze mee waren gekomen, een grijze Volkswagen bestelbus, bleef achter op de Tuinkersweg. Deze bleek in februari in het Duitse Aachen te zijn gestolen. Ook de kentekenplaten waren van diefstal afkomstig. De bestelbus is voor verder onderzoek in beslag genomen. 

De twee daders zouden twee blanke mannen zijn van naar schatting tussen de 30 en 35 jaar oud. Eén van hen is ongeveer 1.90 meter lang en heeft donker kort stekelig haar. Hij droeg een donkere jas en een donkerblauwe spijkerbroek. De andere man had een blonde stoppelbaard, droeg een zwarte muts, kakikleur werkbroek en een donkere jas.

Heeft u zaterdagmiddag 25 februari iets opvallends gezien of gehoord in de Eindhovense Peterseliestraat of op de Tuinkersweg of beschikt u anderszins over informatie die verband kan houden met dit incident? Neem dan contact met de politie op via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt uw tips ook online delen door onderstaand tipformulier in te vullen.

Laat het ons weten via het tipformulier.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Veldhoven | 112 alarmeringen Veldhoven | Goedkoop Tanken in Veldhoven | Supermarkten in Veldhoven | Weerbericht Veldhoven