Man aangehouden voor kopstoot

donderdag 12 oktober 2017

Duizel - Woensdag is een man opgepakt die verdacht wordt van het feit dat hij geprobeerd heeft een BOA van de gemeente een kopstoot te geven.

Op woensdag 11 oktober 2017 om 12.00 uur belde een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente naar het Operationeel Centrum. Hij had samen met zijn collega een man aangehouden en vroegen de hulp van de politie. De beide Boa’s surveilleerden op de N284. Toen ze voor het verkeerslicht wachtten zagen ze dat de bestuurder van een auto hen rechts inhaalde en rechtdoor door het rode licht reed wat een gevaarlijke situatie opleverde. De mannen gingen achter de auto aan die met hogere snelheid dan toegestaan was zijn weg vervolgde. Ze verloren de auto uit het oog maar op de Gildestraat in Duizel zagen ze de auto staan. 

Ze spraken de bestuurder aan die op dat moment zachtjes weg reed. De Boa sommeerde de man te stoppen en mee te werken. Hij weigerde dat. Ze probeerden de sleutel uit de auto te halen. De auto stopte en ze trokken de verdachte uit de auto. Die nam een vechthouding aan. De Boa’s grepen in en pakten hem vast. Op dat moment maakte de verdachte ene kopstootbeweging naar een van de Boa’s. Die kon nog net zijn hoofdwegtrekken waardoor hij alleen maar een zachte tik op zijn neus kreeg. Had hij zijn hoofd niet weggetrokken dan was hij zeker zwaargewond geraakt meld hij in de aangifte. De verdachte, een 35-jarige inwoner van Duizel, is onder controle gebracht. Eenmaal in de handboeien werd e man weer rustig. De politie heeft hem opgehaald en de recherche gaat de zaak onderzoeken. Het horloge van de aangever was ook vernield.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Veldhoven | 112 alarmeringen Veldhoven | Goedkoop Tanken in Veldhoven | Supermarkten in Veldhoven | Weerbericht Veldhoven